Orari i shërbimeve : E Hëne-E Dielë (8.00 - 18.00)

mobile-iconPer me shume informacion + 355 (0)69 3381880
info@ndihmaplus.com

Sa shpeshë duhet të pastroni shtëpinë?

Sa shpeshë duhet të pastroni shtëpinë? 29 Jun

Nganjëherë mund të jetë e vështirë të vlerësosh se sa shpesh duhet të kryesh punë të caktuara shtëpiake, duke e rregulluar hapësirën tënde të jetesës me familjen dhe njëherësh ta bësh të mundur të ndodh sa më lehtë!  Ndihma +  së fundmi përpiloi një plan të dobishmëm që tregon se sa shpesh duhet të pastroni gjithçka në shtëpinë tuaj.

Për të mbajtur gjithçka të rregullt, Ndihma  + ju rekomandon që të kryeni disa detyra pastrimi çdo ditë, duke përfshirë pastrimin e dyshemesë së kuzhinës, fshirjen e banakëve të kuzhinës dhe pastrimin e lavamanëve. Pastaj, një herë në javë, minimalisht, duhet të ndryshoni çarçafët në shtratin tuaj dhe të pastroni pjesën e brendshme të mikrovalës. (Sidoqoftë, vini re se nuk duhet të përpiqeni të sterilizoni sfungjerin e enëve – studiuesit sugjerojnë ta hidhni atë dhe ta zëvendësoni me një të ri ).

Koha e punëve të tjera është më fleksibile. Ju mund të merreni me pastrimin e brendshëm të frigoriferit dhe furrës çdo tre deri në gjashtë javë. Sa i përket projekteve të mëdha si qilimat dhe dritaret me pastrim të thellë, ato duhet t’i bëni minimalisht një herë në muaj.

Vetëm se duhet të pastroni rregullisht, nuk do të thotë që duhet të lini pas dore gjithçka tjetër në jetë. Ekzistojnë një larmi trukesh pastrimi që mund t’ju ndihmojnë të shpejtoni procesin, si përdorimi i një limoni për të fshirë njollat ​​e ujit të fortë ose vendosja e bimëve artificiale me pluhur në pjatalarëse. Ka edhe shumë produkte të garantuara për ta bërë pastrimin më të lehtë,  shpesh herë ato me profil profesional janë goxha efektive.

Ose, thjesht  rezevoni një shërbim pastrimi në një agjenci pastrimi si Ndihma +  dhe ata e bëjnë shumë mirë pastrimin për ju. Kjo është shumë më e shëndetshme, gjithsesi. Kryesisht sepse do të thotë më shumë kohë e lirë për tu shpenzuar mirë!

Më poshtë ju rendisim sa herë duhet të pastroni në shtëpinë tuaj :

Pastrim që duhet kryer çdo ditë

 • Rregullo shtratin
 • Pastro ekspresin e kafesë
 • Laj pjatat / enët
 • Pastro banakët e kuzhinës
 • Laj rrobat, sipas nevojës
 • Pastro dyshemetë
 • Pastro përciptas hidrosanitaret e tualetit
 • Higjenizo lavamanët në kuzhinë dhe tualet

Pastrim që duhet kryer çdo javë

 • Laj mirë dyshemenë e kuzhinës dhe tualetit
 • Pastro mirë hidrosanitaret dhe pllakat e tualetit
 • Pastro pasqyrat
 • Fshi plhurat
 • Fshi merimangat
 • Fshi me fshesë me korent në çdo sipërfaqe të shtëpisë
 • Ndrysho çarçafët dhe shkund dyshekun
 • Hiq ushqimet e skaduara nga dollapi
 • Pastro paisjet e kuzhinës
 • Pastro mikrovalën / furrën në brendësi
 • Sterilize sfungjerin e enëve ose edhe më mirë, ndërroje

Pastrim që duhet kryer çdo muaj

 • Pastro tendat dhe mobiliet prej druri
 • Pastro abazhurët, llampadarët, prizat
 • Pastro mirë koshat e mbeturinave
 • Pastro lavapjatën, lavatriçen dhe fshesën me korent \
 • Pastro mirë dritaret dhe dyertë

Pastrim që duhet kryet çdo 3 – 6 muaj :

 • Pastro mirë dhe me themel frigoriferin
 • Pastro të gjitha enët dhe qelqurinat e kuzhinës
 • Pastro perdet në çdo ambient të shtëpisë
 • Pastro nën dhe pas mobilieve, duke i lëvizuar nga vendi dhe duke pastruar edhe vetë mob ilien
 • Laj jastëkët dhe lodrat e fëmijëve në lavatriçe
 • Fshi me fshesë me korent dyshekët
 • Pastro mirë koshat e mbeturinave
 • Pastro mirë furrën dhe sobën
 • Pastro mirë tapicerinë
 • Pastro dollapet jashtë dhe brenda, selekto veshjet

Pastrim që duhet të kryet çdo vit

 • Lyej shtëpinë
 • Pastro oxhaqet
 • Pastro mirë të gjithë tapicerinë e shtëpiës ( divan, kolltuk, karrige, dyshek, tapetë etj )
 • Pastro mirë dritaret dhe dyert
 • Pastro mirë sipërfaqet e larta si mbi kuzhinë, frigorifer e
 • Pastro magazinat / dollapet